22.3.11

Václav Chalupa je ve finální nominaci na nejvyšší světové veslařské ocenění

ENGLISH TITLE: Vaclav Chalupa Is in the Final Nomination For World's Top Rowing Prize


Mnohonásobný český medailista ze světových soutěží ve veslování Václav Chalupa má již podruhé šanci získat Medaili Thomase Kellera, kterou uděluje Mezinárodní veslařská federace (FISA) špičkovým veslařům po ukončení závodní kariéry. V nominacích, které navrhovala veslařská veřejnost, se Chalupa dostal do finálové čtveřice.


Jak FISA oznámila na svých internetových stránkách 21. března, dalšími kandidáty na ocenění jsou novozélandské sestry Evers-Swindellovy, které donedávna vládly ženskému dvojskifu, a dále někdejší skifaři: Estonec Jüri Jaanson (který býval i soupeřem Václava Chalupy) a Fin Pertti Karppinen, který má olympijské zlato z let 1976, 1980 a 1984.

Václav Chalupa se ve finální nominaci ocitl už loni, tedy hned první rok po svém odchodu ze světového veslování. Loňskou Medaili Thomase Kellera nakonec získal australský specialista na nepárové disciplíny James Tomkins.


(AKTUALIZACE: Trofej letos nakonec získal dlouholetý Chalupův soupeř Jüri Jaanson z Estonska. Je však stále možné nominovat Václava Chalupu i příští rok.)

No comments:

Post a Comment